Pagini

miercuri, 19 decembrie 2012

Chec cu ton

Pentru ca in curand va fi Craciunul si vom manca specialitati, in principal din carne de porc, m-am gandit sa mai profit de zilele astea si sa mananc si alte specialitati :), cum e acest chec cu ton. E foarte simplu de facut si poate fi servit si cald si rece, mie mi s-a parut mai bun rece.

Ingrediente chec cu ton:

- 300 gr faina
- 2 conserve de ton in ulei
- 100 gr cascaval ras
- 5 oua
- 85 ml iaurt
- 1 ardei gras rosu 
- 1 plic praf de copt
- 2 catei de usturoi
- piper, sare

Se amesteca faina cu praful de copt, cu sare si piper dupa gust. Se mixeaza bine ouale pana capata volum si se adauga apoi cascavalul ras si amestecul de faina. Se amesteca bine. Se curata ardeiul, se taie bucatele si se incorporeaza in aluat. Se zdrobesc cateii de usturoi, se amesteca in iaurt si se pune apoi amestecul peste aluatul obtinut si se omogenizeaza. Se adauga si tonul cu tot cu uleiul din conserva si se amesteca bine.
Am tapetat o forma de chec cu faina si am pus compozitia obtinuta. Am bagat la cuptorul preincalzit si am lasat 45 - 50 minute la foc potrivit. Si iata si checul cu ton:
Pofta buna! Si blondele gatesc!

miercuri, 12 decembrie 2012

Tarta cu kiwi


Pentru ca m-am laudat de multe ori colegilor de la job cu preparatele mele, am decis ca de ziua mea sa le aduc doua deserturi pregatite de mine. Alegerea a mers catre o tarta cu kiwi si crema de vanilie si un cheesecake cu caramel si migdale. Despre chessecake, intr-o noua postare, acum este vorba despre tarta cu kiwi.
Nu am facut niciun experiment de blat, am folosit reteta cu blatul pufos pe care am mai facut-o de multe ori :). Asadar....

Ingrediente tarta cu kiwi:
Pentru blat:
- 125 g faina
- 100 g unt
- 100 g zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 2 oua
- 5 linguri de lapte

Pentru crema:
- 500 ml lapte
- 100 gr faina
- 6 galbenusuri
- 150 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat
Pentru ornat:
- kiwi

Pentru blat, se amesteca zaharul cu untul si cu ouale. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca. Se pune peste laptele, lingura cu lingura si se amesteca. Se unge cu ulei o forma de tarta si se tapeteaza cu faina. Se pune aluatul in forma si se baga la cuptorul incalzit in prealabil. Se lasa la cuptor pana cand se trece cu bine testul scobitoarei.
Poze detaliate pot fi vazute aici: tarta cu fructe.
Acesta este blatul obtinut.
Pentru crema de vanilie, se pune plicul de zahar vanilat in lapte si se pune laptele la incalzit. Separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga faina si se amesteca bine.
Se pune compozitia aceasta intr-o oala si se toarna treptat laptele cald. Se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana cand crema s-a ingrosat. Se rastoarna intr-un castron si se lasa sa se raceasca. Poze detaliate pot fi gasite aici: tarta cu struguri.
Dupa ce s-a racit crema, am adaugat-o peste blat.
Si la sfarsit am decorat frumos cu feliute de kiwi. Si asta este tarta cu kiwi cu care m-am laudat colegilor:
Pofta buna! Si blondele gatesc!