Pagini

joi, 11 aprilie 2013

Tarta cu peste afumat si cartofi


Am zis ca am tot facut tarte sarate in ultimul timp. Ma pregatesc insa si pentru unele dulci. Insa, pentru ca socrii mei au afumat macrou (deliciosssss) si imi era pofta de un preparat cu peste afumat, a iesit in cele din urma aceasta tarta. Spun in cele din urma pentru ca initial ma gandisem la o salata cu peste si cartofi :).

Ingrediente tarta cu peste afumat si cartofi:

Aluat tarta:
- 250 gr faina
- 125 gr unt
- 1 ou
- 2-3 linguri de apa  (daca este nevoie)
- un praf de sare

Umplutura:
- 6 cartofi potriviti ca marime
- 1 ceapa mare
- 1 peste afumat (macrou)
- 2 oua
- 2 linguri faina
- 50 gr unt
- sare si piper
- cateva seminte crude de floarea soarelui (nu e obligatoriu)

Am amestecat faina cu untul cubulete. Am pus un praf de sare si am adaugat si oul pentru a se inchega aluatul. La mine nu a fost nevoie dar daca aluatul nu se aduna, puteti adauga si 2-3 linguri de apa. Am pus in folie alimentara si am bagat la frigider pana am pregatit umplutura de tarta.
Cartofii curatati i-am taiat in rondele. Ceapa am taiat-o solzisori si am pus-o la calit in putin ulei. Dupa ce a inceput sa se inmoaie, am adaugat cartofii si putina apa. Am acoperit cu capac si am lasat la foc mic 7 minute.
Separat am topit untul si am adaugat cele doua linguri de faina. Am amestecat bine si am adaugat apoi laptele, putin cate putin. Am pus un pic de sare si piper. Am lasat la foc mic pana crema s-a ingrosat, amestecand continuu. Am lasat la racit un pic si apoi am incorporat un ou batut.
Am intins aluatul si l-am pus intr-o forma de tarta. L-am intepat din loc in loc.
Am adaugat crema si apoi pestele afumat rupt in bucatele.
Am pus peste si ceapa si cartofii. Am uns cu celalat ou batut si am bagat in cuptorul incalzit.
Am lasat aproximativ 45-50 minute la foc mic pana s-a rumenit frumos deasupra. Inainte cu 5 minute de a scoate tarta am presarat si cateva seminte de floarea soarelui.
Tarta cu peste afumat si cartofi:
Pofta buna! Si blondele gatesc!

joi, 4 aprilie 2013

Tarta cu mozzarella si rosii

 
Cred ca s-a observat ca am o mica obsesie cu tartele. In ultimul timp tartele sarate au inceput sa concureze cu cele dulci. Tarta cu mozzarella si rosii este super simplu de facut mai ales daca trisezi si cumperi aluat de foitaj de la supermarket :).

Ingrediente tarta cu mozzarella si rosii:

- 400 gr aluat foitaj
- 3 rosii de marime medie
- 4 catei de usturoi marisori
- 250 gr mozzarella proaspata
- busuioc
- oregano
- sare si piper

Am intins aluatul bine si l-am pus intr-o forma de tarta unsa cu un pic de ulei. Am intepat aluatul cu furculita. Am copt cu boabele de fasole din dotare cam 15-18 minute la foc mic si apoi inca 5-7 minute fara boabe, la acelasi foc mic.
Intre timp am taiat rosiile in bucatele mici si le-am pus pe foc cu putin ulei. Am adaugat si oregano, sare si piper. Am lasat cateva minute. Dupa ce am luat de pe foc, am adaugat si usturoiul frecat cu un pic de ulei de masline. Am taiat si mozzarella bucatele mici.
Am pus rosiile peste aluat si am presarat si mozzarella. Am adaugat busuioc si am mai bagat la cuptor pentru cateva minute pana cand mozzarella s-a topit.
Este delicioasa. O puteti servi si cu salata verde.
Pofta buna! Si blondele gatesc!