Reteta de sarmale in foi de varza murata
- 1 kilogram carne de porc tocata (mai grasa)
- 100 grame orez
- varza acra (murata)
- 2 cepe medii ca marime
- 100 grame bulion
- marar (cantitatea e la alegere)
- foi de dafin
- sare, piper dupa gust
In cazul in care nu ati cumparat carne gata tocata, va trebui sa dati carnea de porc prin masina de tocat. Se face un amestec din aceasta carne de porc, orez (curatat si spalat in prealabil), ceapa tocata marunt, marar si se adauga sare, piper si bulion.
Se aleg foile de varza si se impacheteaza sarmalele. Se toaca varza murata si se pune pe fundul oalei in care se vor fierbe sarmalele. Sarmalele se aseaza peste, in cerc si in straturi. Se pune apa sau zeama de varza (se poate folosi si bors) daca varza nu este sarata si putin bulion deasupra. Se poate pune si putina untura in cazul in care carnea nu a fost prea grasa. Se adauga foi de dafin si piper boabe si gata, sarmalele se pun la fiert. Am inteles ca se pot fierbe si pe aragaz si in cuptor, in orice caz trebuie lasate la foc mic.
Se servesc calde cu mamaliguta si ardei iute.





Pofta buna si nu uitati mai ales bunicile si mamele blondelor gatesc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu