Pagini

marți, 26 ianuarie 2010

Supa de pui fara taitei

Week-endul asta am fost foarte harnica. Si cum afara este frig de ingheata pietrele m-am gandit ca o supa de pui ar fi foarte buna. Am ales sa fac o supa de pui fara taitei, doar cu ou, pentru ca nu am incercat inca sa fac taitei in casa. Sa incepem cu inceputul.
Am facut supa de pui din:

- aripioare de pui (nu prea imi place sa ma ocup de taierea puiului in bucati asa ca am ales o varianta mai usoara mai ales ca am cumparat aripioare taiate deja in doua bucati)
- 4 cartofi de marime medie taiati in bucati mai mari
- 2 morcovi
- 1 ardei mai mare
- 1 ceapa mai mare
- 1 pastarnac
- 1 cub de knorr cu aroma de pui
- sare dupa gust
- patrunjel

Am pus aripioarele la fiert si am luat spuma. Dupa ce a inceput sa fiarba am adaugat legumele: morcovii taiati rondele, cartofii, ceapa si ardeiul taiate in bucati mai mari (cartofii pentru a nu se farama iar ardeiul si ceapa pentru a putea fi scoase) iar pastarnacul intreg, tot pentru a putea fi scos dupa (nu prea imi place gustul pastarnacului fiert). Legumele se pot taia si mai mici daca nu vrei sa le scoti (am incercat si varianta asta). Se adauga sare si cubul knorr.
Dupa ce se fierb atat legumele cat si carnea, se scot sau nu legumele de care spuneam mai sus. Se bate un ou si se adauga incet si amestecand continuu. Eu nu adaug patrunjelul in oala ci il las separat pentru ca fiecare sa isi puna daca doreste sau nu.
Se serveste fierbinte.




Pofta buna si nu uitati si blondele gatesc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu