sâmbătă, 16 iulie 2011
Pui cu lamaie si usturoi la capac
Reteta de pui cu lamaie este una din numeroasele retete facute mai demult, dar pe care nu am reusit sa le public. In ultimul timp am luat o pauza de la gatit si atunci cand am facut-o, am gatit numai chestii usor de facut, pe care probabil le-am mai publicat.
Am luat aceasta reteta de pui cu lamaie si usturoi dintr-o carte, unde chiar asa era numita la capac.
Ingrediente pui cu lamaie si usturoi:
- 1 kg piept de pui
- 10 catei de usturoi
- 2 lamai
- 1 pahar de vin alb sec
- 1 foaie de dafin
- ulei
- putin cimbru, sare si piper
Aceasta reteta se prepara rapid, nu necesita nici mult timp si nici un prea mare efort. Primul pas a fost sa curat usturoiul, sa il spal si sa il tai bucatele. Apoi am spalat bine carnea de pui si am taiat-o cubulete.
Am pus putin ulei intr-o tigaie si am pus cateii de usturoi si se prajesc 3 minute, la foc mic.
Am pus apoi bucatile de carne peste si le-am lasat sa se faca un pic, amestecandu-le pentru a le intoarce pe ambele parti.
Am transferat apoi totul intr-o cratita, am turnat peste vinul, zeama de la lamai, foaia de dafin si putin cimbru. Am sarat si am piperat si am pus un capac peste, bagand oala la cuptor.
Am lasat pana cand sosul a mai scazut si carnea de pui s-a fragezit. Aroma puiului data de lamaie, usturoi si vin este una speciala. Am servit cu cartofi la cuptor. Un deliciu!
Pofta buna! Si blondele gatesc!
Etichete:
Retete cu pui
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu