luni, 1 august 2011
Ciuperci gratinate cu cartofi
Pe cat de bine au aratat la final ciupercile gratinate cu cartofi, pe atat au fost de bune. Trebuie neaparat sa mai fac reteta asta si cu alta ocazie. Foarte, foarte bun....
Ingrediente ciuperci gratinate cu cartofi:
- 5 cartofi
- 300 gr ciuperci
- 4 linguri smantana
- 100 ml lapte
- 100 gr cascaval
- 2 catei usturoi
- 1 foaie de dafin
- ulei
- unt
- patrunjel
- sare si piper
Am curatat cartofii de coaja, i-am spalat bine si i-am pus la fiert intregi in apa cu putina sare. Dupa ce se fierb, se scot din apa si se taie rondele.
Ciupercile se spala, se taie feliute si se calesc in putin ulei. Inainte de a le pune pe foc, am adaugat si sare si piper si foaia de dafin. Se opreste focul in momentul in care zeama de la ciuperci a scazut si acestea au inceput sa se rumeneasca.
Intr-un vas termorezistent bine uns cu unt, am asezat pe rand, un strat de cartofi, apoi unul de ciuperci, iar unul de cartofi, dupa, unul de ciuperci.
Am curatat usturoiul si l-am zdrobit bine. Peste am pus smantana, laptele, patrunjelul tocat, sare si piper si am amestecat.
Sosul astfel obtinut l-am turnat peste ciuperci si cartofi.
Am ras cascaval deasupra si am bagat la cuptor.
Am lasat pana s-a rumenit frumos deasupra.
Pofta buna! Si blondele gatesc!
Etichete:
Retete diverse
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu