miercuri, 23 noiembrie 2011

Cartofi cu ciuperci si pui in sos de rosii la cuptor

cartofi cu pui si ciuperci la cuptor
Iarasi m-am lenevit si nu am mai publicat nicio reteta din cele preparate. De gatit am mai gatit, de publicat, nu prea am mai publicat. Cartofii astia la cuptor cu pui si ciuperci au iesit mult mai buni decat ma asteptam, atat de buni, incat am mai folosit combinatia de pui cu ciuperci in sos de rosii si pentru alta reteta: farfalline cu pui si ciuperci.
Ingrediente cartofi cu ciuperci si pui in sos de rosii la cuptor:

- 3oo gr piept de pui
- 2 cartofi mari
- 300 gr ciuperci
- suc de rosii
- cascaval
- putin ulei
- unt
- oregano
- sare si piper

Am curatat cartofii de coaja, i-am spalat bine si i-am pus la fiert intregi. I-am lasat pana s-au fiert, dar nu foarte tare astfel incat sa devina sfaramiciosi. Dupa ce s-au racit, i-am taiat felii, nici foarte groase, dar nici foarte subtiri.
Pieptul de pui si ciupercile le-am spalat, le-am taiat bucatele destul de mici si le-am pus in foarte putin ulei, in tigaie, la calit. Cand ciupercile au inceput sa-si lase zeama, am adaugat sos de rosii, putin oregano, sare si piper si am lasat pe foc pana cand sosul a scazut de tot.
Intr-un vas de yena, uns bine cu unt, am pus un strat de cartofi, am adaugat compozitia de pui si ciuperci in sos de rosii, peste am mai pus un strat de cartofi si la final, deasupra, am acoperit cu cascaval ras.
cartofi la cuptor
cartofi cu pui si ciuperci
cartofi cu ciuperci si pui
Am bagat vasul la cuptor si am lasat pana s-a topit cascavalul si s-a rumenit frumos deasupra.
Delicios. Rezultat final cartofi cu ciuperci si pui in sos de rosii la cuptor:
cartofi cu pui si ciuperci la cuptor
Pofta buna! Si blondele gatesc!

2 comentarii:

  1. Suna bine si arata si mai bine. Fac si eu pt pitica mea! Ai folosit cuptorul cu microunde, sau cuptorul aragazului? Beatrice Stefan

    RăspundețiȘtergere
  2. Cuptorul de la aragaz, Betty, chiar e super bun ;).

    RăspundețiȘtergere