Pagini

duminică, 11 decembrie 2011

Ardei prajiti in sos de rosii

ardei in sos de rosii
Avand putin timp liber astazi, m-am gandit sa mai public ceva pe blog. Rasfoind prin retetele pe care nu am apucat inca sa le public, am descoperit niste poze facute undea in septembrie, acasa la parintii mei, pentru niste retete pe care nu am apucat sa le public. Una din ele este cea de ardei prajiti, in sos de rosii. Mama mea este specialista. Nu este ceva dificil de facut. Noi mancam ardeii astia in diverse combinatii, dar cea mai delicioasa dintre ele este dupa parerea mea, cea in care ii mancam cu fasole scazuta (fasole fara zeama, adica).
Ingrediente ardei prajiti in sos de rosii:
- ardei grasi
- rosii
- ulei
- otet
- sare
Nu am dat niciun fel de cantitate, fiecare sa isi aleaga cantitatile in functie de nevoie si preferinta. Ardeii grasi se spala bine, se lasa sa se usuce sau se sterg bine de apa. Intr-o tigaie, preferat este sa aiba capac, se pun ardeii intregi la prajit si se intorc pe toate partile. Este de preferat ca tigaia sa aiba capac pentru a-l pune deasupra ardeilor. Chiar daca nu este etans, capacul impiedica uleiul sa sara.
Rosiile trebuie curatate de coaja si tocate marunt. Dupa ce au fost taiate, acestea se pun pe foc in putin ulei. Se toarna inclusiv sosul lasat de rosii. Se lasa pe foc pana cand sosul se ingroasa putin. Ideal este sa ramana ceva sos pentru ca, la final, acesta este unul din deliciile acestei retete. Peste sosul obtinut se pun otet si sare, dupa gust.
Intr-o tava, sau intr-un platou adanc, se pun ardeii si se toarna sosul obtinut.
ardei prajit cu rosii
Se lasa sa se patrunda un pic aromele si se serveste in combinatia dorita. Despre preferata mea, am scris la inceput.
Ardei prajiti in sos de rosii:
ardei in sos de rosii
Pofta buna! Si blondele gatesc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu