Pagini

vineri, 20 aprilie 2012

Musaca de cartofi si brocoli

 
Eu la ai mei acasa am mancat mereu musaca de cartofi cu carne de porc, ei bine, aceasta musaca pe care am facut-o eu nu a avut carne de porc, a avut cartofi si un supliment de brocoli. Cumparasem o caserola de carne tocata de pui care a fost prea mare pentru ce aveam eu nevoie initial, asa ca a trebuit sa ma gandesc la o reteta care sa includa niste carne tocata. Asa mi-a venit ideea cu musacaua.

Ingrediente musaca de cartofi si brocoli:

- 3-4 cartofi
- jumatate buchetel de brocoli
- 300 gr carne tocata de pui
- 1 ceapa
- suc de rosii
- sare si piper

Cantitatile astea le-am folosit eu pentrul vasul meu de yena care este mic. La inceput am pus la fiert cartofii si brocoli (separat pentru ca nu au acelasi timp de fierbere) si dupa ce s-au fiert am facut un piure.
Ceapa am taiat-o marunt si am pus-o putin la calit.
Am adaugat si carnea, am amestecat de cateva ori si am pus sucul de rosii, sare si piper.
Am lasat pana a scazut sosul si am inceput montarea in vas. Am uns vasul cu putin unt, am impartit piureul in doua, am pus un prim strat in vas.
Am adaugat apoi carnea si cel de-al doilea strat de piure.

Am dat si cu putin suc de rosii pe deasupra si am bagat la cuptor, cca 30 de minute la foc potrivit.
Musaca de cartofi si brocoli:
 Pofta buna! Si blondele gatesc!

2 comentarii: