Pagini

marți, 24 aprilie 2012

Cheesecake la pahar

 He he he, de cand am facut cheesecake-ul asta...era muuuult mai frig afara. Cu toate astea, l-am servit cu inghetata, nu de alta, dar a iesit ataaat de dulce, incat chiar se cerea. Ideea este ca am pus de toate din plin, sa fie. Sfatul meu, inca de la inceput, este ca, fie sa il faceti exact ca mine si sa il mancati cu inghetata, combinatia este delicioasa, fie sa renuntati la siropul de caramel. Oricum este dulce, dar in a doua varianta, sigur nu atat de dulce.

Ingrediente cheesecake la pahar:

- 150 gr biscuiti cu ciocolata Belvita
- 70 gr unt
- 250 gr crema de branza Philadelphia
- 100 gr zahar brun
- 1 Snickers pentru ornat

Sosul de caramel pe care l-am folosit este cel din reteta de cheesecake cu ciocolata. Am avut nevoie de 2 linguri zahar brun, 1 lingura miere de albine, 20 gr unt, 2 linguri apa. Am pus zaharul brun, mierea de albine, untul si apa intr-un vas pe foc si am amestecat pana s-a legat.
Am faramat bine biscuitii cu ciocolata Bevita. Am topit untul si l-am adaugat peste. Am amestecat.
Am amestecat crema de branza cu zaharul brun pana cand zaharul s-a incorporat bine.
 Si gata am trecut la montarea cheesecake-ului in pahare. Mie mi-au iesit 3 pahare. Am pus un strat de biscuiti, am adaugat sos de caramel (optional), crema obtinuta, iar un strat de biscuiti, sos de caramel, crema, pana cand am umplut paharele. Am taiat si un Snickers feliute si am ornat.
Rezultatul final cheesecake la pahar:

Pofta buna! Si blondele gatesc!

Un comentariu: