marți, 14 decembrie 2010
Cheese cake cu ciocolata
Eram acasa la parintii mei, de ziua mamei mele si m-am gandit sa ii fac un cheese cake cu ciocolata, pe care doream oricum sa il fac. A iesit bun, s-a crapat un pic, dar avand in vedere ca este primul cheese cake pe care il fac, am niste scuze. Reteta am luat-o de pe un site care imi trezeste pofte si idei: http://www.retetecalamama.ro/.
Ingrediente cheese cake cu ciocolata:
pentru blat:
- 250 gr biscuiti digestivi cu cacao
- 100 gr unt
pentru crema:
- 400 gr branza Philadelphia
- 200 gr zahar brun
- 200 gr ciocolata amaruie
- 200 gr smantana
- 3 oua
Eu am decorat cheese cake-ul cu ciocolata exact cum a facut Laura pe site-ul ei si va recomand si voua sa faceti la fel, mai ales daca va place caramelul. Pentru decor am folosit ciocolata amaruie si sosul de caramel facut in casa (2 linguri zahar brun,
1 lingura miere de albine, 20 gr unt, 2 linguri apa).
Am inceput cu blatul de cheese cake. Am zdrobit bine biscuitii si am topit untul. Am adaugat untul peste biscuiti si am amestecat bine.
Am pus compozitia intr-o tava si am tasat bine biscuitii. Am bagat tava la frigider.
Pentru crema, am folosit mixerul. Am pus intr-un bol branza Philadelphia si zaharul brun.
Am mixat bine si am adaugat oualele. Am mixat din nou pana la incorporarea acestora in crema.
Am adaugat smantana si am pus iar mixerul in functiune.
Am taiat ciocolata bucatele si am pus-o si pe aceasta in crema si am amestecat cu o lingura.
Am bagat baltul la cuptor pentru 5 minute. Dupa, l-am scos si am adaugat peste crema de branza si ciocolata. Am pus tava intr-o tava mai mare cu apa fierbinte si am bagat la cuptor la foc potrivit. Coacerea in acest fel impiedica craparea suprafetei cheese cake-ului (asta in mod normal ca la mine tot s-a crapat putin).
Am lasat-o la cuptor cam 40 de minute iar dupa ce am oprit focul, am lasat-o sa se raceasca in cuptor. Dupa ce s-a racit, am bagat-o la frigider si am lasat-o 2-3 ore.
Pentru decor, am ras ciocolata dintr-o tableta si asa cum ziceam, am facut si un sos caramel. Am pus zaharul brun, mierea de albine, untul si apa intr-un vas pe foc si am amestecat pana s-a legat.
Am pus sosul peste cheese cake si co\iocolata rasa pe margini si gata: cheese cake cu ciocolata:
Pofta buna! Si blondele gatesc!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Un An Nou mai bun cu sanatatea si bucurii!
RăspundețiȘtergereSa-ti fie de bine, Diana, ma bucur ca ti-a placut!
RăspundețiȘtergereMultumesc. Aspectul nu a fost de invidiat, dar gustul...mmm..fff buna. Multumesc pentru inspiratie.
RăspundețiȘtergere