joi, 2 decembrie 2010
Peste la cuptor in sos tomat
Pentru ca nu am mai gatit peste de ceva timp, m-am gandit ca ar fi cazul sa o fac. Rasfoind prin retetele pe care le mai salveaza prietenii mei Nicu si Aura, am gasit reteta asta de peste la cuptor care mi s-a parut gustoasa si usor de facut. Am mai adaptat eu pe ici colo si va spun imediat ce a iesit.
Ingrediente peste la cuptor in sos tomat:
- 7 bucati de macrou congelat
- 2-3 linguri ulei de masline
- 1 cescuta de otet
- 1 cutie rosii maruntite in sos
- 1 jumatate cana de apa
- 3 catei de usturoi
- 1 frunza de dafin
- cimbru si oregano
- sare si piper
Am pus uleiul intr-o tava si am adaugat pestele (spalat in prealabil si dat cu putina sare si piper).
Am turnat otet peste fiecare peste si dupa am adaugat in tava si rosiile maruntite si sosul tomat. Am adaugat si jumatatea de cana de apa si am condimentat bine cu cimbru si oregano.
Am acoperit tava cu folie de aluminiu si am bagat pentru 2-3 ore la frigider.
Dupa acest timp am bagat tava cu peste la cuptor (incins in prealabil) la foc mediu. Am lasat pestele la cuptor cu folie timp de 30 de minute. Apoi am scos folia, am adaugat cei 3 catei de usturoi taiati feliute si foaia de dafin si am bagat din nou tava cu peste la cuptor.
Am mai lasat in cuptor cam 15 minute, cat sa se rumeneasca pestele. Mai jos aveti rezultatul final pentru pestele la cuptor in sos tomat:
Pofta buna! Si blondele gatesc!
Etichete:
Retete cu peste
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu