Pagini

joi, 21 octombrie 2010

Tort Snickers

tort snickers delicios

Cu toate ca initial am gasit reteta pe net sub forma de prajitura (aici), eu am adaptat-o putin pentru ca era ziua lui iubi si am transformat-o in tort Snickers. Am vazut (aici) ca au mai transformat-o si altii in tort.
Nu prea le am eu cu coptul blaturilor, dar am reusit sa ma descurc cat de cat. Ideal era cred sa fac cum a facut Laura si sa coc blatul intreg si dupa sa il tai. Eu am copt 3 blaturi. Au iesit si subtirele asa ca a fost putin chinuitor dar nu exagerat.
Ingrediente tort Snickers:
Pentru blat:

- 8 albusuri
- 300 g zahar
- 400 g alune macinate sau nuca
- 4 linguri faina
- 3 linguri cacao
- 1 lingurita praf de copt

Pentru crema:

- 8 galbenusuri
- 1 ou intreg
- 3 linguri cacao
- 250 g zahar
- 4 linguri lapte
- 100 g ciocolata amaruie
- 1 pachet margarina sau unt

Intai si intai, m-am ocupat de prepararea blatului. Am separat 8 albusuri de galbenusuri. Albusurile le-am folosit la blat, iar galbenusurile le-am pastrat pentru crema. Am pus albusurile intr-un vas, am adaugat 300 grame de zahar si am mixat intens (compozitia sa arate ca pentru bezea).
Am adaugat apoi peste albusuri, 4 linguri de faina, praful de copt, 3 linguri de cacao si 400 grame de alune macinate.
compozitie tort Snickers
blat tort
Cand o sa mai incerc data viitoare sa fac acest tort Snickers, voi pune nuca, am impresia ca o sa fie mai bun.
Am impartit compozitia pentru blat in trei parti egale pe cat se poate. Am copt trei blaturi, cu toate ca, repet, cred ca era mai usor sa coc unul si sa-l tai dupa. O sa mai experimentam. Le-am copt separat in cuptor.
In timp ce blatul era in cuptor la copt, m-am ocupat de prepararea cremei. Am folosit in acest scop robotul de bucatarie. Am pus galbenusurile, oul intreg si 250 grame de zahar in robot si am mixat pana cand compozitia a devenit cremoasa.
crema pentru tort
Am adaugat laptele si 3 linguri de cacao si am pus oala la bain marie.
crema de ciocolata Snickers
Am taiat ciocolata bucatele si cand am vazut ca a inceput sa se ingroase crema de pe foc, am adaugat bucatele de ciocolata.
crema tort ciocolata
Cand ciocolata s-a topit, am adaugat si pachetul de margarina, am lasat-o si pe aceasta sa se topeasca si dupa, am lasat la racit.
crema tort Snickers
Dupa ce s-a racit crema, am umplut blaturile cu crema.
blat si crema Snickers
A fost destul de multa crema si cu toate ca am pus si pe ultimul blat, tot a mai rams destula in tava in care am asezat blaturile. Oricum mie mi-a placut foarte mult ca a avut multa crema, mai ales ca este vorba de crema cu ciocolata. Am presarat alune pisate deasupra si am bagat la rece. Am lasat peste noapte.
Poza finala pentru tort Snickers:
tort Snickers
Pofta buna! Si blondele gatesc!

2 comentarii:

  1. Iti recomand sa nu pui nuca ci alune de padure crude pe care le prajesti in tava si le glazurezi.
    Cu respect Uica Mihai

    RăspundețiȘtergere
  2. Merci Mihai de sfat, suna foarte bine, mai ales ca ador alunele de padure.

    RăspundețiȘtergere