miercuri, 20 iunie 2012

Cartofi cu sunca si ciuperci


Reteta de cartofi cu sunca si ciuperci am facut-o cand inca nu era asa de cald afara. Nu e atat de grea, insa, eu pe caldura asta nu as manca decat fructe, salate si multa inghetata.

Ingrediente cartofi cu sunca si ciuperci:

- 5 cartofi
- 150 gr kaizer
- 7-8 ciuperci
- 2 oua
- 100 gr branza de oaie
- 2 linguri de smantana
- 5-6 masline negre
- 1 catel de usturoi
- 1 ceapa mai mica
- oregano
- sare si piper

Sunt un pic mai multe ingrediente, insa, reteta de cartofi cu sunca si ciuperci nu este deloc greu de preparat. Pentru inceput, cartofii se curata si se pun la fiert in apa cu sare. Apoi, ceapa si usturoiul tocate marunt se calesc in uleiul incins. Se adauga apoi kaizerul si ciupercile taiate fasiute. Se pune sare si piper, dupa gust. Se lasa pe foc pana cand scade zeama lasata de ciuperci.
Se unge cu unt sau cu putin ulei un vas termorezistent. Se aseaza un prim strat de cartofi taiati feliute subtiri. Se adauga compozitia de sunca si ciuperci si o aproape toate masline taiate marunt (fara samburi). Se adauga inca un strat de feliute de cartofi. Separat se amesteca ouale, branza de oaie si smantana si se pun peste compozitia din vas. Se presara maslinele ramase si oregano.

Se baga la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.
Cartofi cu sunca si ciuperci:
Pofta buna! Si blondele gatesc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu