Ingrediente tarta cu ciuperci:
- 200 gr faina
- 100 gr unt
- 3-4 linguri lapte
- un praf de sare
- 300 gr ciuperci proaspete
- 100 gr cascaval
- 2 oua
- patrunjel
- putin ulei
- sare si piper
Am facut intai aluatul de tarta. Am amestecat faina cu untul moale, sarea si laptele rece, am framantat cu varful degetelor, dupa care am invelit aluatul obtinut intr-o folie de plastic si l-am bagat la frigider.
M-am ocupat apoi de umplutura. Am spalat bine ciupercile si le-am taiat fasiute. Le-am pus intr-o tigaie cu putin ulei la calit si le-am lasat pana cand zeama lasata a disparut complet.
Am dat cascavalul prin razatoarea cu ochiuri mari, am batut ouale si am taiat patrunjelul marunt. Le-am amestecat bine.
Am scos apoi aluatul de la frigider, dupa 30 de minute, l-am intins intr-o forma de tarta tapetata cu faina.
Am pus deasupra amestecul de cascaval, oua si patrunjel si apoi am presarat ciupercile. Am pus sare si piper si am bagat tava in cuptorul incins.
Am lasat la foc potrivit cam 35-40 minute. Si gata tarta cu ciuperci.
Pofta buna! Si blondele gatesc!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu