M-am decis sa renunt sa ma mai plang ca nu imi gasesc timp sa mai scriu pe blog. Gata de acum, cand voi avea timp, voi scrie si asta e. In plus, important este ca gatesc si imi place si de fiecare data mai descopar lucruri noi. Numai cand ma gandesc acum cate tarte am facut.... Dar hai sa revenim la rigatoni cu ton.
Ingrediente rigatoni al forno cu ton:
- 250 gr rigatoni
- 2 cutii de ton in apa
- 200 gr smantana
- 150 gr branza feta
- 50 gr cascaval
- 2-3 catei de usturoi
- putin unt
- ulei de masline
Usturoiul zdrobit l-am calit (atentie sa nu se arda) in putin ulei de masline. Am turnat apoi smantana, am lasat-o sa ajunga la punctul de fierbere si am pus si branza feta maruntita si cascavalul ras.
Se amesteca bine pana se obtine o compozitie omogena si se pastreaza la cald.
Intre timp, se pun pastele la fiert, dupa timpul indicat de fierbere, in functie de paste, se scurg bine si se calesc cu tonul in putin unt incins. Se lasa putin pe foc, se transfera intr-un vas termorezistent si se adauga compozitia de smantana si branzeturi. Se amesteca usor.
Se baga totul la cuptor si se lasa pana se rumeneste frumos deasupra.
Pofta buna! Si blondele gatesc!
Esti sigura ca sunt 500g paste???
RăspundețiȘtergereAm primit comentariul asta aseara cand intamplarea a facut sa gatesc alt fel de paste, dar in acelasi vas. Asa mi-am dat seama ca ai dreptate si ca nu am folosit toata cutia de paste nici aseara si nici atunci,ci jumatate, ceea ce inseamna cam 250 gr. Merci de intrebare.
RăspundețiȘtergere