sâmbătă, 30 martie 2013

Cheesecake cu Oreo

Special pentru Andreea :).

Ingrediente cheesecake cu Oreo:

- 4 pachete mici de biscuiti Oreo (66gr/pachet)
- 100 gr unt
- 250 gr crema de branza Philadelphia (sau alta marca)
- 250 gr mascarpone
- 300 gr smantana grasa
- 180 gr zahar
- 4 oua
- vanilie
- 100 gr ciocolata dulce
- putin lapte
- alune de padure
- fulgi de migdale

Am sfaramat biscuitii bine (folosesc robotul), eu i-am lasat cu tot cu crema, daca vrei, o poti indeparta. Am topit untul si l-am amestecat cu biscuitii. Daca indepartezi crema de la Oreo, pune 25 grame de unt in plus ;).
Am pus compozitia intr-o forma rotunda cu peretii mai inalti. Am bagat forma in frigider pana am prearat crema pentru cheesecake.
Pentru crema, am amestecat cu mixerul cele doua tipuri de branza, mascarpone si Philadelphia, am adaugat smantana, ouale si vanilia si am mixat bine pana cand am obtinut o compozitie omogena.
Am pus peste blatul de biscuiti Oreo crema de branza obtinuta.
Am bagat forma la cuptorul incalzit pentru aproximativ 45 minute - o ora. Suprafata se va intari un pic si marginile vor capata o usoara tenta de auriu.
Iti recomand sa lasi cheesecake-ul sa se raceasca in cuptor (intredeschide un pic usa cuptorului) pentru a nu se lasa si a nu se crapa la suprafata.
Cred ca cheesecake-ul din care ai gustat si tu era cu crema de ciocolata si alune de padure. Asadar pentru crema de deasupra, am rupt ciocolata bucatele si am pus-o intr-o cana, am adaugat un pic de lapte (poate sa fie si un pic de apa in loc de lapte) si am bagat-o 30 secunde la microunde. Daca nu s-a topit astfel incat sa o poti amesteca, mai baga cana un pic la microunde cateva secunde. Sa ai grija cu ciocolata ca se arde usor la microunde asa ca mai bine o verifici. Daca nu vrei sa o topesti la microunde, o poti pune pe aragaz la bain marie. Daca vrei mai multa crema, poti pune mai multa ciocolata. Pune-o deasupra cheesecake-ului si marunteste niste alune de padure (eu am folosit prajite, fara coaja) si adauga peste. Pe margini am pus si niste fulgi de migdale, se poate si fara, doar cu alunele.
Din pacate nu gasesc nicio poza acum, dar te poti inspira din pozele celorlate retete de cheesecake de pe blog.
Spor!
Later edit: am gasit cateva poze :).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu