Pagini

sâmbătă, 28 decembrie 2013

Tarta cu afine


Una din tartele mele preferate este cea cu aluat de foitaj, crema de vanilie si diverse fructe de padure. De data asta este vorba e o tarta cu afine.

Ingrediente tarta cu afine:

- 400 gr aluat foitaj
- 500 ml lapte
- 3-4 linguri faina
- 6 galbenusuri
- 150 gr zahar
- esenta de vanilie

Am intins aluatul bine si l-am pus intr-o forma de tarta unsa cu un pic de ulei. Am intepat aluatul cu furculita. Am copt cu boabele de fasole din dotare cam 15 minute si apoi inca aproximativ 10 minute fara boabe, la foc mic.
Am scos aluatul din cuptor si l-am lasat la racit.
Pentru crema de vanilie, am pusinitial laptele la incalzit. Separat am mixat galbenusurile cu zaharul pana am obtinut o compozitie cremoasa. Am adaugat faina si esenta de vanilie si am amestecat bine.
Am pus compozitia aceasta intr-o oala si am turnat treptat laptele cald. Am pus pe foc mic si am amestecat continuu pana cand crema s-a ingrosat. Am lasat sa se raceasca. Dupa ce s-a racit crema, am adaugat-o peste blat. 
Am pus peste si afine din abundenta.
Si gata tarta cu afine:

Pofta buna! Si blondele gatesc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu