Pagini

duminică, 5 august 2012

Aperitiv cu ficatei de pui

Imi plac ficateii de pui in mai multe combinatii si de multe ori mi s-a intamplat sa mananc cu asa o pofta, incat, dupa, a trebuit sa iau o pauza de la a consuma ficatei. Aperitivul acesta a iesit foarte bine si nu mi-a generat nici nevoia de pauza.

Ingrediente aperitiv cu ficatei de pui:

- 800 gr ficatei de pui
- 2 cepe
- 3 catei usturoi
- 2 felii de paine
- 2 linguri orez
- 4 oua
- patrunjel verde
- sare si piper



Ficateii de pui i-am spalat bine in apa rece si apoi i-am pus la fiert in apa cu putina sare. Orezul, l-am fiert separat, dar doar pe jumatate. Feliile de paine, le-am inmuiat in apa si le-am stors bine.
Am taiat marunt ceapa si usturoiul si le-am amestecat cu ficateii maruntiti bine, cu orezul si cu painea, maruntita si ea bine cu furculita. Am adaugat ouale batute, patrunjelul tocat marunt si sare si piper.
Am omogenizat si am pus compozitia intr-o forma unsa generos cu unt. Am pus deasupra bucatele de unt si am bagat forma in cuptorul incins in prealabil.
Am lasat la foc potrivit cam 50 minute, cat sa se rumeneasca frumos deasupra.
Pofta buna! Si blondele gatesc!

Un comentariu: