Pagini

miercuri, 19 decembrie 2012

Chec cu ton

Pentru ca in curand va fi Craciunul si vom manca specialitati, in principal din carne de porc, m-am gandit sa mai profit de zilele astea si sa mananc si alte specialitati :), cum e acest chec cu ton. E foarte simplu de facut si poate fi servit si cald si rece, mie mi s-a parut mai bun rece.

Ingrediente chec cu ton:

- 300 gr faina
- 2 conserve de ton in ulei
- 100 gr cascaval ras
- 5 oua
- 85 ml iaurt
- 1 ardei gras rosu 
- 1 plic praf de copt
- 2 catei de usturoi
- piper, sare

Se amesteca faina cu praful de copt, cu sare si piper dupa gust. Se mixeaza bine ouale pana capata volum si se adauga apoi cascavalul ras si amestecul de faina. Se amesteca bine. Se curata ardeiul, se taie bucatele si se incorporeaza in aluat. Se zdrobesc cateii de usturoi, se amesteca in iaurt si se pune apoi amestecul peste aluatul obtinut si se omogenizeaza. Se adauga si tonul cu tot cu uleiul din conserva si se amesteca bine.
Am tapetat o forma de chec cu faina si am pus compozitia obtinuta. Am bagat la cuptorul preincalzit si am lasat 45 - 50 minute la foc potrivit. Si iata si checul cu ton:
Pofta buna! Si blondele gatesc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu