miercuri, 19 mai 2010
Tarta cu capsuni si banane
Ieri am fost la ceas aniversar si pentru a face o surpriza placuta, m-am gandit sa prepar o tarta. Am ales alta reteta de blat de data aceasta si alte fructe, adica banane si capsuni. Toata lumea s-a bucurat de tarta mea cu banane si capsuni, mai ales ca a iesit foarte buna, mai buna ca prima.
Pentru blat am folosit:
- 125 g faina
- 100 g unt (se poate si margarina)
- 100 g zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 2 oua
- 5 linguri de lapte
Pentru crema si ornat:
- 1 plic de budinca de vanilie Dr. Otker
- 400 ml lapte
- capsuni
- banane
Am amestecat bine zaharul cu untul si cu ouale.
Am adaugat faina si praful de copt si am amestecat. Am pus peste laptele, lingura cu lingura. Am amestecat pana am obtinut un aluat fin si cremos.
Am uns cu ulei forma de tarta si am tapetat cu faina. De data aceasta nu am mai folosit foaia de copt. Am pus aluatul in forma si am bagat la cuptor (acesta a fost incalzit in prealabil).
Am lasat la copt pana s-a facut, nu stiu timpul exact.
Am facut budinca de vanilie urmarind instructiunile de pe pachet. Am adaugat 400 ml de lapte, in loc de 500 ml.
Am lasat-o sa se raceasca putin si am adaugat-o peste blat. Am taiat fructele si le-am pus deasupra budincii.
Gata si tarta cu banane si capsuni. Arata mai bine decat prima, trebuie sa recunosc.
Pofta buna! Si blondele gatesc!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Arata superb! Ca o opera de arta!
RăspundețiȘtergere