duminică, 23 mai 2010
Tarta cu mere
Am inceput sa imi placa sa fac tarte. Si pentru ca mai era un blat pe care trebuia sa il incerc inainte sa declar care mi se pare mai bun, de data asta am pregatit o tarta cu mere. Acum, dupa a treia incercare, declar cel mai bun, blatul nr.2, pe care l-am facut la tarta cu capsuni si banane. Dar sa va impartasesc si aceasta reteta de tarta cu mere.
Pentru blat:
- 225 gr faina
- 150 gr unt
- 75 gr zahar
- 1 ou
Pentru crema si ornat:
- 1 plic de budinca de vanilie Dr. Otker
- 400 ml lapte
- 5 mere
- 150 gr zahar
- scortisoara
- nuci
Intai si intai am amestecat bine zaharul cu untul.
Am adaugat faina si am amestecat pana am obtinut un aluat consistent.
Am pus si oul si am amestecat bine.
Aluatul pentru blat arata cam asa:
Am uns forma de tarta cu ulei si am tapetat-o cu faina.
Am intins aluatul si apoi l-am asezat in forma pe toata suprafata ei, inclusiv pe margini.
Am bagat la cuptor cam 20-30 minute.
Am facut budinca de vanilie urmarind instructiunile de pe pachet. Am adaugat 400 ml de lapte, in loc de 500 ml.
Am lasat-o sa se raceasca putin si am adaugat-o peste blat.
Am spalat si am curatat merle de coaja si de cotor. Le-am taiat feliute. Am topit 3 linguri de unt in tigaie si am adaugat zaharul peste. Cand acesta a inceput sa se caramelizeze am adaugat un praf de scortisoara si merele. Am amestecat pe foc pana cand merele s-au inmuiat.
Am pus nuci in budinca inainte sa adaug merele si pe urma le-am pus si pe acestea.
Tarta cu mere:
Pofta buna! Si blondele gatesc!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Arata extraordinar de bine, si pare foarte buna !!! am s-o incerc in cel mai scurt timp posibil !
RăspundețiȘtergeremultumesc pentru reteta !
chiar azi am sa o incerc ! pare buuuuna !!!!
RăspundețiȘtergere