miercuri, 30 iunie 2010
Pui cu smantana si usturoi
Reteta de pui cu smantana si usturoi m-am decis sa o fac pentru ca prietenii mei Aura (fina) si Nicu (fratele) o fac frecvent. Ei folosesc un plic magic, eu am vrut fara si am optat pentru ingredientele naturale, ca sale spunem asa.
Ingrediente pui cu smantana si usturoi:
- 500 gr piept de pui
- 2-3 cartofi marisori
- 200 ml smantana
- 3 catei de usturoi (sau mai multi, dupa preferinte)
- putin cascaval ras
- ulei de masline
- condimente (sare, piper, condimente pentru pui)
Am spalat pieptul de pui si l-am taiat cubulete. La fel am procedat si cu cartofii, i-am curatat, i-am spalat si i-am taiat cubulete.
Am pus putin ulei de masline intr-o oala, am pus cartofii si puiul si am condimentat bine.
Am pregatit sosul pe care l-am adaugat peste. Am faramitat usturoiul bine si l-am frecat cu putina sare si putin ulei de masline. Am adaugat smantana peste si am amestecat.
Sosul de smantana cu usturoi l-am pus peste pui si cartofi in oala.
Am bagat totul la cuptor. Cand s-a facut am oprit focul, am adaugat cascaval ras deasupra si am mai bagat putin in cuptor pana s-a topit cascavalul.
Pofta buna! Si blondele gatesc.
Etichete:
Retete cu pui
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
În cât timp "s-a făcut" puiul?
RăspundețiȘtergereEu l-am lasat cam 30 de minute in cuptor la foc potrivit.
RăspundețiȘtergere