joi, 22 martie 2012

Tarta cu struguri

 
Nu stiu de ce, dar iar m-a apucat lenea si nu am mai publicat nimic pe blog. De gatit, eu gatesc, e mai greu insa cu prelucratul pozelor, cu scrisul.... Chiar daca nu este sezonul strugurilor, am gasit la un market niste struguri gustosi si cum voiam de ceva vreme sa fac si o tarta cu struguri, acum am profitat de ocazie. Imi place sa fac tarte, v-am mai zis oare? In ceea ce priveste ingredientele, pentru blat, am folosit acelasi tip de blat ca aici: tarta cu fructe, asa ca nu ma mai repet. Pentru crema, insa, de data asta, am renuntat la plicul de budinca si am facut eu o crema de vanilie acasa (ce-i drept a iesit cam multa pentru tarta asta, insa, m-am ambitionat si am pus-o pe toata). Pentru cei carora nu le place tarta cu multa crema, fie fac mai putina, fie o folosesc si la altceva.

Ingrediente tarta cu struguri:

Pentru crema:
- 500 ml lapte
- 100 gr faina
- 6 galbenusuri
- 150 gr zahar
- 1 plic zahar vanilat

Pentru ornat:
- boabe de struguri

Am pus plicul de zahar vanilat in lapte si am pus laptele la incalzit. Separat am mixat bine galbenusurile cu zaharul pana am obtinut o compozitie cremoasa.
Am adaugat faina si am amestecat bine.
Am pus compozitia aceasta intr-o oala si am turnat treptat laptele cald. Am pus pe foc mic si am amestecat continuu pana cand crema s-a ingrosat. Am rasturnat-o intr-un castron si am lasat-o sa se raceasca.
Aici este blatul obtinut.
Dupa ce s-a racit crema, am adaugat-o peste blat.
Si la sfarsit am decorat frumos cu boabele de struguri. Rezultatul final pentru tarta cu struguri:
Pofta buna! Si blondele gatesc!

Un comentariu: