luni, 30 iulie 2012

Desert cu sos de caramel

Daca vreti un desert simplu, rapid si delicios pe care sa il serviti vara cu o cupa de inghetata de vanilie si iarna cu un pahar de lapte cald, atunci ati gasit reteta potrivita. Este vorba de un desert cu sos de caramel, de fapt, un fel de budinca facuta din croissante cu unt caramelizate.

Ingrediente desert cu sos de caramel:

- 2 croissante, de preferat nu proaspete :)
- 200 gr zahar
- 125 ml frisca lichida
- 125 ml lapte
- 3-4 oua

Croissantele se rup bucati si se pun intr-un vas de yena.
Se face un caramel din zahar si putina apa.
Se adauga frisca lichida si laptele si se amesteca un minut pe foc. Dupa ce se ia compozitia de pe foc, se adauga ouale si se pune intregul sos peste croissantele din vas.
Se baga la cuptor pentru cca 20 minute la foc potrivit. un desert cu sos de caramel nemaipomenit:
Pofta buna! Si blondele gatesc!

3 comentarii:

  1. Foarte interesant si sunt convinsa ca este si delicious!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pe mine chiar m-a surprins gustul, nu ma asteptam sa fie atat de delicios.

    RăspundețiȘtergere