Daca nu va place piureul de cartofi simplu, poate ar trebui sa il incercati pe cel cu branza de capra, mie mi s-a parut delicios. Este un piure aromatizat, gratinat un pic la cuptor.
Ingrediente piure de cartofi cu branza de capra:
- 4 cartofi mari
- 150 ml lapte
- 150 gr branza de capra
- 2-3 cubulete de unt
- 2 foi de dafin
- 2 catei de usturoi
- saresi piper
Am pus cartofii curatati si taiati bucatele cu foile de dafin la fiert. Am lasat pana s-au patruns. Intre timp, am pus laptele pe foc la incalzit si am adaugat cateii de usturoi zdrobiti, putina sare si piper. Cand aproape a dat in fiert, am oprit focul si am acoperit pentru cca 5 minute.
Am zdrobit cartofii, am adaugat laptele aromatizat si am amestecat ca pentru un piure normal. Am dat branza de capra prin razatoare si am adaugat-o in piure, pastrand putina pentru a presara deasupra.
Am transferat totul intr-un vas termorezistent, am presarat branza pe deasupra si din loc in loc cubuletele cu unt.
Am bagat la cuptor si am lasat cateva minute pana s-a rumenit frumos deasupra. rezultatul este peste asteptari.
Arata foarte bine! Data viitoare voi pune si eu branza in piure!
RăspundețiȘtergereTrebuie sa incerci, e delicios ;).
RăspundețiȘtergere