sâmbătă, 28 iulie 2012

Porc cu urechi de lemn

 
Din seria pozelor gasite prin calculator fac parte si cele pentru reteta de porc cu urechi de lemn. Pe cele 100 de grade de afara, sincer, nu as manca, insa, este o reteta delicioasa.

Ingrediente porc cu urechi de lemn:

- 600 gr muschi de porc
- 20 ciuperci de lemn deshidratate
- 500 gr ciuperci champignon
- 4 catei de usturoi
- 4 linguri de ulei de floarea soarelui
- 4 linguri de vin alb sec
- 3 linguri sos de soia
- 3 linguri sos de stridii
- 2 lingurite de zahar brun
- 1 ardei iute
- sare si piper

Am spalat bine muschiul de porc si l-am taiat fasiute. L-am pus la marinat in 3 linguri de sos de soia, 3 linguri de sos de stridii, piper, 4 linguri de vin alb si 2 lingurite de zahar brun. Am lasat peste noapte la marinat (il puteti lasa si mai putin, dar cu cat sta mai mult, cu atat este mai bine).
Am pus 2 linguri din uleiul de floarea soarelui in wok si dupa ce s-a incins, am adaugat usturoiul si ardeiul iute. Le-am amestecat putin pe foc, cat sa-si lase aromele.
Am adaugat si carnea in wok, cu tot cu sosul de marinat, si am lasat pe foc, amestecand mereu, pana s-a rumenit.
Am scos apoi carnea si am lasat-o la cald.
Am pus in wok restul de ulei si am adaugat  ciupercile champignon.
Am amestecat de cateva ori si am adaugat ciupercile urechi de lemn pe care le rehidratasem in prealabil in apa calda si le si taiasem ca erau cam mari. Am mai amestecat, la fel, de cateva ori.
Am adaugat carnea de porc, sare si piper, dupa gust.
Am mancat alaturi de o portie zdravana de orez.
Pofta buna! Si blondele gatesc porc cu urechi de lemn!

2 comentarii:

  1. Este o mancare buna pentru cand se mai raceste vremea.
    Acum te-am descoperit,m-am inscris la persoane interesate,si am sa te mai vizitez.

    RăspundețiȘtergere
  2. Merci de interes, te voi urmari si eu ;).

    RăspundețiȘtergere