Pagini

sâmbătă, 12 ianuarie 2013

Tarta cu ananas si capsuni

Tarta cu ananas si capsuni am facut-o cand au venit viitorii mei socri in vizita. Si pentru ca voiam sa fac ceva rapid si cum cu tartele astea ma descurc foarte bine, asta a fost decizia finala :).

Ingrediente tarta cu ananas si capsuni:
 
- 125 g faina
- 100 g unt
- 100 g zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 2 oua
- 5 linguri de lapte
- 500 ml lapte
- 4 linguri amidon
- 6 galbenusuri
- 150 gr zahar
- 1 pastaie vanilie
- 1 cutie ananas
- cateva capsuni

Pentru blat, se amesteca zaharul cu untul si cu ouale. Se adauga faina si praful de copt si se amesteca. Se pune peste laptele, lingura cu lingura si se amesteca. Se unge cu ulei o forma de tarta si se tapeteaza cu faina. Se pune aluatul in forma si se baga la cuptorul incalzit in prealabil. Se lasa la cuptor pana cand se trece cu bine testul scobitoarei.
Poze detaliate pot fi vazute aici: tarta cu fructe.
Pentru crema de vanilie, se scot semintele din pastaia de vanilie, se pun in lapte si se pune laptele la incalzit. Separat se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga amidonul alimentar si se amesteca bine.
Se pune compozitia aceasta intr-o oala si se toarna treptat laptele cald. Se pune pe foc mic si se amesteca continuu pana cand crema s-a ingrosat. Se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit crema, am adaugat-o peste blat. Am ornat frumos cu feliutele de ananas si capsuni.
Tarta cu ananas si capsuni:

Pofta buna! Si blondele gatesc!









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu