Ciorba de pui a la grec? Mancasem de multe ori dar nu facusem niciodata. Si pentru ca ma saturasem de orice fel de ciorba, m-am gandit sa incerc sa fac si ciorba de pui a la grec. Si nu a fost greu, mi-am si usurat munca pentru ca nu am fiert legumele separat, am pus totul in oala. Dar hai sa incepem cu inceputul.
Ingrediente ciorba de pui a la grec:
- 750 gr piept de pui
- 1 casoleta aripioare de pui
- 2 ardei
- 2 cepe
- radacina de telina
- 1 cescuta de orez
- 300 ml smantana
- 3 galbenusuri de ou
- 100 ml lapte
- zeama de la o lamaie
- patrunjel
- sare
Am spalat bine atat pieptul de pui, cat si aripioarele si le-am pus intr-o oala cu apa si sare la fiert. Aripioarele de pui nu le-am lasat in ciorba, le-am dat si pe ele in fiert pentru gust. Dupa ce au dat cateva clocote, am scos aripioarele si pieptul, pieptul de pui l-am taiat bucatele si l-am adaugat din nou in oala.
Legumele le-am curatat si le-am spalat. In afara de morcov pe care i-am taiat rondele, celelalte legume le-am lasat mai mari pentru ca le-am scos spre final. Am pregatit si orezul.
Le-am adaugat pe toate in oala, atat legumele, cat si orezul, am sarat dupa gust si am lasat la fiert pana cand legumele au fost gata.
Intre timp am preparat sosul de smantana. Am pus laptele, smantana, galbenusurile si zeama de la o lamaie intr-un castron si am amestecat bine.
Am luat cate putina ciorba din oala si am pus peste sos pentru a-l aduce la temperatura potrivita inainte de a-l pune in oala. Dupa, am turnat sosul tot in oala de ciorba de pui a la grec si am amestecat bine. Am mai lasat sa dea un clocot si am oprit focul.
Am taiat patrunjelul si l-am presarat deasupra si gata. Ciorba de pui a la grec:
Pofta buna! Si blondele gatesc!
Foarte, foarte buna...ti-a iesit super:)
RăspundețiȘtergereMerci mult...si eu tocmai admir tarta ta cu pere si ciocolata ;).
RăspundețiȘtergere