vineri, 11 februarie 2011

Porc chinezesc cu legume

porc chinezesc cu legume

Pentru ca nu am mai gatit nimic "chinezesc" in ultima perioada si nici la un restaurant chinezesc nu am mai ajuns, am incercat sa prepar ceva cu carne de porc, reteta pe care am numit-o eu porc chinezesc cu legume. A iesit super bun, bine, era si normal, ca doar a fost vorba de carne de porc marinata si multe legume...mmm.ce bun.
Ingrediente porc chinezesc cu legume:

- 600 gr muschi de porc
- 15 ciuperci de lemn deshidratate
- 3 linguri de bambus
- 4 catei de usturoi
- 1 ceapa rosie
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben
- 1 dovlecel
- 4 linguri de ulei de floarea soarelui
- 4 linguri de vin alb sec
- 6 linguri sos de soia
- 3 linguri sos de stridii
- 2 lingurite de zahar brun
- 1 ardei iute (seminte de ardei iute uscate)
- sare si piper

Am spalat bine muschiul de porc si l-am taiat fasiute. L-am pus la marinat in 3 linguri de sos de soia, 3 linguri de sos de stridii, piper, 4 linguri de vin alb si 2 lingurite de zahar brun. Am lasat peste noapte la marinat (il puteti lasa si mai putin, dar cu cat sta mai mult, cu atat este mai bine).
carne de porc chinezesc marinata
Am spalat legumele bine si le-am taiat fasiute (ardeiul galben si rosu, dovlecelul si bambusul) iar ceapa si usturoiul le-am tocat marunt. Bambusul l-am fiert putin inainte si l-am clatit cu apa rece.
legume pentru reteta porc chinezesc
Am rehidratat si ciupercile in apa calda (se pune apa calda peste ele si se lasa sa isi schimbe forma).
urechi de lemn porc chinezesc
Am pus 2 linguri din uleiul de floarea soarelui in wok si dupa ce s-a incins, am adaugat ceapa, usturoiul si ardeiul iute. Le-am amestecat putin pe foc, cat sa-si lase aromele.
ceapa porc chinezesc
Am adaugat si carnea in wok, cu tot cu sosul de marinat, si am lasat pe foc, amestecand mereu, pana s-a rumenit.
porc chinezesc in sos de soia
Am scos carnea si am lasat-o la cald.
porc chinezesc
Am pus in wok restul de ulei si am adaugat ardeiul si dovlecelul. Am amestecat de cateva ori.
legume porc chinezesc
Am adaugat bambusul si la fel am amestecat de cateva ori.
sos chinezesc cu legume
Am adaugat carnea de porc, restul de sos de soia si sare, dupa gust.
porc cu sos de stridii si soia
Am mai lasat foarte putin pe foc si gata reteta de porc chinezesc cu legume.
porc cu sos chinezesc
Am mancat cu orez simplu cu bobul lung.
porc chinezesc cu legume

Pofta buna! Si blondele gatesc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu