Pagini

vineri, 11 februarie 2011

Ciorba de pui a la grec

Ciorba de pui a la grec? Mancasem de multe ori dar nu facusem niciodata. Si pentru ca ma saturasem de orice fel de ciorba, m-am gandit sa incerc sa fac si ciorba de pui a la grec. Si nu a fost greu, mi-am si usurat munca pentru ca nu am fiert legumele separat, am pus totul in oala. Dar hai sa incepem cu inceputul.
Ingrediente ciorba de pui a la grec:

- 750 gr piept de pui
- 1 casoleta aripioare de pui
- 2 ardei
- 2 cepe
- radacina de telina
- 1 cescuta de orez
- 300 ml smantana
- 3 galbenusuri de ou
- 100 ml lapte
- zeama de la o lamaie
- patrunjel
- sare
ciorba de pui a la grec

Am spalat bine atat pieptul de pui, cat si aripioarele si le-am pus intr-o oala cu apa si sare la fiert. Aripioarele de pui nu le-am lasat in ciorba, le-am dat si pe ele in fiert pentru gust. Dupa ce au dat cateva clocote, am scos aripioarele si pieptul, pieptul de pui l-am taiat bucatele si l-am adaugat din nou in oala.
pui ciorba a la grec
Legumele le-am curatat si le-am spalat. In afara de morcov pe care i-am taiat rondele, celelalte legume le-am lasat mai mari pentru ca le-am scos spre final. Am pregatit si orezul.
legume ciorba a la grec
Le-am adaugat pe toate in oala, atat legumele, cat si orezul, am sarat dupa gust si am lasat la fiert pana cand legumele au fost gata.
ciorba a la grec
Intre timp am preparat sosul de smantana. Am pus laptele, smantana, galbenusurile si zeama de la o lamaie intr-un castron si am amestecat bine.
smantana ciorba de pui a la grec
Am luat cate putina ciorba din oala si am pus peste sos pentru a-l aduce la temperatura potrivita inainte de a-l pune in oala. Dupa, am turnat sosul tot in oala de ciorba de pui a la grec si am amestecat bine. Am mai lasat sa dea un clocot si am oprit focul.
sos ciorba de pui a la grec
Am taiat patrunjelul si l-am presarat deasupra si gata. Ciorba de pui a la grec:
ciorba de pui a la grec

Pofta buna! Si blondele gatesc!

2 comentarii: