Pagini

vineri, 18 ianuarie 2013

Broccoli la cuptor


Am preparat acest broccoli la cuptor pentru a-l servi ca si garnitura, insa, este destul de consistent si poate fi mancat si asa. Nu pot spune ca sunt cel mai mare fan broccoli, insa, imi place si de aceea, in ultimul timp, am pus si cateva buchetele in piureul clasic de cartofi.

Ingrediente broccoli la cuptor:

-  250 gr broccoli
- 2 cartofi fierti
- 4 oua
- 150 gr cascaval
- 1 ceapa mica
- ulei
- sare si piper
- oregano
- putin unt si faina pentru tapetarea tavii

Initial, am taiat ceapa marunt si am pus-o la calit in putin ulei pana s-a inmuiat. Am taiat cartoii fierti in cubulete mici si i-am adaugat in tigaie peste ceapa.I-am rumenit un pic.
Separat, am batut ouale si am adaugat 3 sferturi din cascavalul dat prin razatoare. Am pus si sare si piper.
 
Buchetelele de broccoli au fost puse in apa fiarta cu sare si lasate pe foc cca 5 minute. Dupa, le-am strecurat si le-am adaugat intr-un vas de yena tapetat cu unt si faina.Am adaugat si ceapa si cartofii si am amestecat usor. Am pus si amestecul de branza si oua , am presarat restul de cascaval deasupra si am bagat la cuptor.



Am lasat aproximativ 30 minute pana s-a rumenit frumos deasupra.
Broccoli la cuptor:
Pofta buna! Si blondele gatesc!

Un comentariu: