Pagini

miercuri, 26 mai 2010

Pui picant cu orez

pui picant cu orez

Reteta aceasta era declarata din zona tarilor arabe pe site-ul de pe care am luat-o. Am mai gatit eu ceva asemanator, dar fara ardei si fara orez. Si cum atunci mi-a placut gustul foarte mult, am zis sa incerc si puiul asta picant, sa vad ce iese. Si a iesit bun.
Ingrediente pentru pui picant cu orez:

- 2 pulpe si 1 piept de pui
- 150 gr orez
- 1 ardei rosu mai mare
- 1 ceapa
- 4-5 catei de usturoi
- 150 gr stafide
- 150 gr masline verzi
- 200 ml supa de pui
- ardei iute
- foi de dafin
- ulei de masline
- sare, piper

Am spalat carnea de pui si am condimentat-o cu sare si piper. Am pus intr-o tigaie la incins ulei de masline si niste usturoi pisat si am rumenit putin puiul pe ambele parti. Am scos apoi carnea de pui din tigaie.
pui cu orez, masline si stafide
Am taiat ceapa marunt si ardeiul in bucati mici. In aceeasi tigaie am pastrat putin ulei si am adaugat ceapa, ardeiul, stafidele, maslinele, foile de dafin, usturoiul ramas si ardeiul iute maruntit. Am lasat totul pe foc pentru ca legumele sa se inmoaie putin.
orez cu pui, masline si stafide
Dupa, am adaugat orezul, carnea de pui si supa. Am lasat sa fiarba (cu capac)la foc mediu. Daca este nevoie se mai poate adauga supa, orezul meu a fost prefiert si nu a mai fost necesar.
reteta de pui picant cu orez
Pui picant cu orez:
pui picant cu orez
Pofta buna! Si blondele gatesc!

4 comentarii:

  1. Foarte intersanta reteta,cred ca e delicios!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru ca am trecut pe aici mai mult incognito, fara sa las comentarii, am venit cu bratele pline de premii virtuale de casa noua! Doar nu era sa vin cu mana goala! Daca politica privind premiile virtuale este sa "nu afisez", ma multumesc sa stiu ca le-ai primit. Eu le ofer cu multa plecare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sarumanutza pentru masa. Fooooarte buna reteta. De mult vroiam eu sa gatesc si sa gust asa ceva. Si google-u mi-a indicat site-ul d-voastra. Va multumesc pentru o seara foarte foarte buna.

    Sanatate va doresc si la mai multe retete

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc tuturor pentru comentarii. Ma bucur ca exista persoane care gasesc ca si mine aceste retete interesante.
    Spor la gatit tuturor!

    RăspundețiȘtergere