duminică, 15 ianuarie 2012
Tarta cu piersici si caise
Am descoperit prin calculator niste poze cu o tarta cu piersici si caise pe care am facut-o asta vara. Am facut-o la ai mei si cred ca din cauza asta am ratacit pozele. Si daca tot le-am gasit, am zis sa public reteta, chiar daca nu e nici sezonul caiselor, nici al piersicilor.
Ingrediente tarta cu piersici si caise(preluate de aici: Tarta cu fructe):
Pentru blat am folosit:
- 125 g faina
- 100 g unt (se poate si margarina)
- 100 g zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 2 oua
- 5 linguri de lapte
Pentru crema si ornat:
- 1 plic de budinca de vanilie Dr. Otker
- 400 ml lapte:
- piersici
- caise
- putin zahar
Pentru prepararea blatului, cat si a cremei de budinca, puteti urma pasii de aici. Singurul lucru pe care as vrea sa il spun este ca atunci compozitia a iesit mai cremoasa si blatul mai pufos. Explicatia nu am gasit-o :). Dar iata dovada:
Caisele si piersicile au fost spalate si taiate. Inainte de a le pune pe tarta, le-am pus pe foc si am adaugat putin zahar peste ele. Cred insa ca trebuia sa aplic acest tratament doar piersicilor pentru ca, in cazul caiselor, acestea s-au inmuiat un pic cam tare.
Cu toate astea, tarta a iesit foarte buna. Iata aici si poza finala cu tarta cu piersici si caise:
Pofta buna! Si blondele gatesc!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu