Imi place sa fac tarte, bine, imi place sa le si mananc. Pana acum alegeam varianta comoda pentru crema, cumparam un plic de budinca de vanilie si asta era. De data aceasta, crema este un pic altfel, dar tot delicioasa.
Ingrediente tarta cu banane si ciocolata:
Pentru aluat:
- 200 gr faina
- 100 gr unt
- 80 gr zahar pudra
- 2 galbenusuri
Pentru crema:
- 3 oua
- 4 linguri amidon alimentar
- 4 linguri zahar pudra
- 1 lingura rom
- 3 linguri smantana groasa
- 1 lingura zahar
- esenta de vanilie
Pentru decor:
- 3 banane
- ciocolata cu lapte Milka
- putina zeama de lamaie
Pentru blat am mixat bine galbenusurile cu zaharul pana au capatat o consistenta spumoasa. Am adaugat apoi untul bucatele si am mixat bine. Am pus si faina "in ploaie" si am framantat un aluat potrivit.
Am tapetat o forma de tarta cu faina si putin ulei, am intins aluatul si am imbracat fundul tavii cu acesta. L-am intepat cu furculita din loc in loc si l-am bagat la cuptorul incalzit in prealabil pentru 10-15 minute.
Intre timp am preparat crema. Am batut ouale cu zaharul, am adaugat amidonul alimentar, esenta de vanilie, romul si smantana si am amestecat bine.
Asa arata tarta cu banane proaspat scoasa din cuptor.
Noi am servit-o si cu putina ciocolata Milka rasa deasupra.
Pofta buna! Si blondele gatesc!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu