duminică, 8 august 2010
Vita in sos de stridii
Saptamana trecuta, intr-o pauza la birou, mi-am aruncat un ochi pe blogul Icre Negre si am descoperit o groaza de retete pe care as vrea si eu sa le fac. Pentru ca mancasem nu de mult timp, vita in sos de stridii la un restaurant chinezesc, am spus sa incep cu aceasta reteta. Trebuie sa recunosc de la inceput ca am fost putin sceptica in ceea ce priveste sosul de stridii, asta inainte sa gust preparatul delicios, dar dupa m-am convins ca este chiar foarte bun. Am colindat supermarket-urile in cautarea sosului de stridii si a bambusului dar nu am avut niciun succes, asa ca destinatia finala a fost tot magazinul de la Dragonul Rosu unde am gasit tot ceea ce imi trebuia. Aspectul vitei in sos de stridii nu stiu daca este chiar ca aici, dar gustul a fost foarte bun. Am incercat sa urmaresc reteta, am renuntat la ghimbir (mi s-a aplecat de la el si trebuie sa mai treaca o perioada pana sa pot sa simt gustul din nou) si am fiert putin carnea de vita pentru ca nu sunt inca o experta in alegerea ei si ca sa fiu sigura ca iese frageda, am lasat-o la fiert putin.
Ingrediente vita in sos de stridii:
- 500 gr muschi de vita
- 20 de ciuperci de lemn deshidratate
- 3 linguri de bambus
- 1 ardei iute rosu
- 4 catei de usturoi
- 4 cepe verzi (doar partea alba)
- jumatate de ardei gras rosu
- jumatate de ardei gras portocaliu
- 4 linguri de ulei de floarea soarelui
- 2 lingurite de vin alb sec
- 6 linguri sos de soia
- 6 linguri sos de stridii
- 2 lingurite de zahar brun
- un sfert de lingurita de piper alb
Asa cum am spus am fiert putin muschiul de vita (nu este neaparat necesar) dupa ce l-am taiat fasiute. Apoi l-am pus la marinat in 6 linguri de sos de soia, 3 linguri de sos de stridii, un sfert de lingurita de piper alb, 2 lingurite de vin alb si 2 de zahar brun. Am lasat aproape 4 ore la marinat (cu cat sta mai mult, cu atat este mai bine). Am deshidratat si ciupercile in apa calda (se pune apa peste ele si se lasa sa se "umfle").
Am taiat usturoiul marunt, ardeiul iute rondele, ceilalti ardei fasiute, ceapa (doar partea alba) pe diagonala. Bambusul l-am pregatit urmand instructiunile domnului de la magazinul din Dragonul Rosu, adica l-am fiert 10 minute si l-am clatit cu apa rece.
Am pus 2 linguri de ulei in wok si dupa ce s-a incins, am adaugat usturoiul si ardeiul iute si am lasat 1 minut pe foc (trebuie amestecat).
Am turnat in wok si carnea de vita cu tot cu sosul in care o lasasem la marinat si am amestecat pe foc 3 minute.
Am scos carnea de vita si sosul intr-o oala.
Am pus celelalte 2 linguri de ulei in wok si am adaugat ardeiul care a stat cam 2 minute pe foc.
Am adaugat ciupercile urechi de lemn si bambusul si am mai lasat 1 minut.
La sfarsit am adaugat si ceapa si am mai lasat 1 minut. Ingredientele din wok trebuie ametecate continuu.
Am mancat vita in sos de stridii cu orez cu bobul lung.
Pofta buna! Si blondele gatesc!
Etichete:
Mancare chinezeasca
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu