duminică, 1 august 2010
Cartofi gratinati cu ciuperci
Asa cum spuneam retetele pe care le gatesc (multe dintre ele) sunt luate de pe internet. Reteta de cartofi gratinati cu ciuperci am luat-o din Click si am mai adaptat eu pe ici pe colo. Reteta e simpla si usor de preparat.
Ingrediente cartofi gratinati cu ciuperci:
- 5 cartofi
- 250 gr ciuperci proaspete
- 2 catei de usturoi
- 4 linguri smantana
- 100 ml lapte
- 100 gr cascaval
- 150 gr kaizer sau sunculita taraneasca
- ulei
- sare, piper
Am curatat cartofii, i-am spalat si i-am pus la fiert in apa cu putina sare. Dupa ce s-au fiert, le-am scurs apa si i-am taiat rondele.
Am curat si spalat si ciupercile si le-am taiat feliute. Am taiat si kaizer-ul bucatele. Ciupercile si kaizer-ul le-am pus la prajit in putin ulei (am adaugat si putina sare si putin piper) si le-am lasat pana s-au rumenit frumos.
Am preparat un sos din smantana, lapte, usturoiul zdrobit, sare si piper. Am dat cascavalul prin razatoare.
Intr-o oala unsa cu ulei am pus in straturi cartofii, apoi ciupercile si kaizer-ul si apoi inca un strat de cartofi. Am turnat peste sosul de smantana.
Am pus si cascavalul ras deasupra.
Am bagat la cuptor pentru 25-30 de minute.
Cartofi gratinati cu ciuperci la cuptor:
Pofta buna! Si blondele gatesc!
Etichete:
Retete diverse
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
o reteta de nota 10 +
RăspundețiȘtergerea mers perfect cu pulpe de pui dezosate la gratar