duminică, 22 august 2010
Pui in sos de stridii
Dupa ce am incercat vita in sos de stridii si mi-a placut foarte mult, asa cum ziceam, am spus ca ar fi bine sa incerc si o reteta de pui in sos de stridii. Mi s-a parut ca sosul de stridii i s-a potrivit mai bine carnii de vita dar si cu pui a iesit bun. Si pentru ca ma saturasem de orez simplu dar nici nu voiam sa renunt la el, garnitura a fost de orez salbatic si de ciuperci cu unt la tigaie.
Ingrediente pui in sos de stridii:
- 500 gr piept de pui
- 500 gr de ciuperci proaspete
- unt
- 1 ardei iute rosu
- 2 linguri de ulei de floarea soarelui
- 1 lingura de vin alb sec
- 3 linguri sos de soia
- 3 linguri sos de stridii
- 1 lingura de zahar brun
- un sfert de lingurita de piper alb
Am spalat pieptul de pui si l-am taiat fasiute. Apoi l-am pus la marinat in 3 linguri de sos de soia, 3 linguri de sos de stridii, un sfert de lingurita de piper alb, 1 lingura de vin alb si 1 de zahar brun. Am lasat la frigider la marinat (cu cat sta mai mult, cu atat este mai bine).
Am pus 2 linguri de ulei in wok si dupa ce s-a incins, am adaugat ardeiul iute si am lasat 1 minut pe foc amestecand continuu.
Am adaugat carnea de pui cu tot cu sosul in care o lasasem la marinat.
Am amestecat pe foc pana s-a facut.
Ciupercile le-am curatat si le-am spalat, le-am taiat rondele, le-am pus putin sare si piper si le-am pus intr-o tigaie cu unt.
Am oprit focul atunci cand s-a evaporat apa pe care o lasa ciupercile si cand acestea s-au rumenit.
Asa cum spuneam am servit puiul cu sos de stridii cu orez salbatic si ciuperci.
Pofta buna! Si blondele gatesc!
Etichete:
Mancare chinezeasca
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu