Pagini

duminică, 26 februarie 2012

Peste cu sos de rosii si masline

Mie imi place pestele in general, dar la reteta asta de peste cu sos de rosii, vin si masline, mai bun a fost sosul :). Mi-a adus aminte de sosul de la cea mai delicioasa limba cu masline pe care am mancat-o, gatita de o matusa de a mea (de fapt de-a mamei mele). Pentru reteta m-am inspirat de aici.

Ingrediente peste cu sos de rosii si masline:

- 5 fileuri de cod
- 2 conserve de rosii tocate
- 150 gr masline
- 1 pahar de vin rosu
- 3 catei de usturoi
- ulei de masline
- sare si pper

 Am taiat cateii de usturoi feliute si am i-am prajit in uleiul de masline. Am adaugat rosiile tocate si vinul, putina sare si am lasat la foc mic aproximativ 20 de minute. La final am adaugat si maslinele.
Am pus sosul intr-o tava, deasupra am pus fileurile de peste (mi-ar fi trebuit o tava mai mare) si am adaugat putina sare si putin piper.
Am bagat la cuptor si am lasat pana s-a patruns pestele.
Pofta buna! Si blondele gatesc!

2 comentarii: