vineri, 19 februarie 2010
Cartofi la cuptor cu smantana si cascaval
Seara nu prea am mult timp la dispozitie si de aceea incerc sa il valorific cum si cat pot. Reteta asta este foarte simpla si nu este nevoie de mult timp pentru a o prepara. Pentru deliciosii cartofi la cuptor cu smantana si cascaval, am folosit :
- 3 cartofi mari
- 2-3 catei de usturoi
- 150 g smantana
- 2 oua
- cascaval
- sare, piper, delikat, condimente pentru cartofi
Am curatat cartofii de coaja, i-am taiat in jumatate si i-am pus la fiert.
Intre timp am faramitat usturoiul si l-am frecat cu putin ulei si delikat.
Am adaugat smantana peste.
Am ras cascavalul si am batut ouale.
Le-am adaugat peste sosul de smantana si am amestecat pana s-au incorporat.
Am frecat o oala cu unt (eu am pus oala putin in cuptorul incalzit si mi-a fost mai usor sa adaug untul care s-a topit de la sine). Dupa ce s-au fiert cartofii, i-am taiat rondele. Am adaugat jumatate din cantitate in oala, in straturi, am pus sare, piper si condimente.
Am adaugat sosul de smantana cu oua si cascaval.
Am pus deasupra cealalta cantitate de cartofi. Am condimentat iar putin, am mai pus deasupra cascaval ras si am bagat la cuptorul incalzit in prealabil.
Am lasat pana cand s-au facut ouale si s-a topit cascavalul.
Pofta buna! Si blondele gatesc!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
pare interesanta reteta ta...am sa o incerc si eu:D
RăspundețiȘtergerenu prea mi-a placut din cauza oului...mi s-a facut papara...poate daca as fi pus doar un ou ...
RăspundețiȘtergeren-ar fi fost mai buna reteta cu oua fierte, taiate felii si adaugate peste primul strat de cartofi? :)
RăspundețiȘtergereEu nu am avut problema cu ouale, s-au inchegat frumos, dar da, reteta se poate adapta dupa preferinta, bun sa fie rezultatul:).
RăspundețiȘtergerefoarte bun....
RăspundețiȘtergere