Pentru ca am incercat cateva retete de mancaruri chinezesti, am facut si diverse garnituri pe baza de orez. Pentru reteta din week-end am facut orez cu ou, l-am numit eu chinezesc. Am folosit:
- 2 pungulite de orez cu bobul lung (eu cumpar Scotti)
- 2 oua
- putin lapte
- 1 ceapa
- sare si vegeta
Se pun pungulitele de orez la fiert si se respecta timpul indicat pe pachet.
Se taie ceapa marunt si se pune in putin ulei la prajit pana devine aurie.
Se bat ouale si se adauga putin lapte.
Se pune foarte, foarte putin ulei intr-o tigaie si se pun ouale cu lapte amestecand continuu pentru a nu se forma bucati mari. Daca se formeaza totusi, le puteti faramita dupa cu o furculita.
Se pune orezul fiert intr-o oala, se adauga ceapa si oul, sare si vegeta dupa gust.
Pofta buna si nu uitati ca si blondele gatesc!
si eu am scotti.imi spui si mie de ce i; pui in punga la fiert ?? ms
RăspundețiȘtergereEu cumpar Scotti la cutie si in acea cutie sunt pungi ca acelea din poza mea. In aceste pungi sunt gauri mici care permit fierberea orezului. Asa se evita lipirea ;). Dupa ce se fierbe orezul, se scurge apa din pungi, se rup (au un capat special) si gata. E mult mai comod si mai simplu.
RăspundețiȘtergere