vineri, 30 aprilie 2010
Paste carbonara
Am avut o perioada cand mancam la restaurant numai paste carbonara. Dupa, am luat reteta si am inceput sa le fac si eu acasa. Am auzit tot felul de versiuni, am vazut si filmulete pentru prepararea retetei de carbonara. Am citit si auzit de spaghete carbonara cu smantana sau fara, cu oua intregi sau doar cu galbenusuri, ce sa mai spun de panna sau pancetta. Sunt tot felul de discutii care este reteta de carbonara originala, cum o preapara sau nu italienii...
Concluzia mea este ca fiecare sa prepare pastele carbonara cum ii place. Eu le fac cu smantana si cu ouale intregi si imi place aceasta reteta. Nu am incercat niciodata sa le fac fara smantana si doar cu galbenusuri, dar o sa incerc si varianta aceasta si atunci o sa o postez aici. Aici reteta de paste carbonara fara smantana.
Pana atunci reteta de spaghete carbonara si blondele gatesc:
- 250 gr spaghete
- 250 gr kaizer
- 250 gr cascaval
- 150 ml smantana
- 2 oua
- sare, piper
Am taiat kaizer-ul bucatele si l-am pus la prajit in putin ulei.
Intre timp am facut sosul pentru carbonara. Am pus intr-un castron smantana, am adaugat ouale peste si am amestecat.
Am ras cascavalul si l-am pus si pe acesta peste compozitie, adugand si sare si piper. Am amestecat pana cand s-a incorporat cascavalul.
Am pus spaghetele la fiert cu putina sare si o picatura de ulei si le-am lasat 10-12 minute.
Am scurs apa si am adaugat imediat peste kaizer-ul si compozitia amestecand continuu.
Nu am mai pus pe foc dar am lasat 5 minute cu capac.
Pofta buna! Si blondele gatesc!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Imi place foarte mult reteta ta! Astazi am facut a 2a oara si e ff delicioasa :D
RăspundețiȘtergereMa bucur, si mie imi place...nu ies exact ca pastele carbonara pe care le-am mancat in Italia, dar cu toate astea sunt f.bune.
RăspundețiȘtergerepuuuuutin usturoi cred ca mergea. macar sa dea aroma
RăspundețiȘtergereda asa este...eu am adaugat usturoi si sunt....hmmm...de te lingi pe degete...
RăspundețiȘtergereSigur voi incerca aceasta reteta! Arata demential!
RăspundețiȘtergereNu am gatit niciodata, si pt prima data in viata mea am facut paste, dupa aceasta reteta si l-am dat pe prietenul meu pe spate. Multumesc, a fost delicios.
RăspundețiȘtergereCu placere, ma bucur. Eu nu sunt o specialista dar imi face placere sa gatesc si din cate am observat pana acum, nu trebuie sa fii profesionist, trebuie doar sa incerci. Cateodata o mai dai si in bara, dar de cele mai multe ori s-ar putea sa fii surprinsa de cat de bine ies retetele :).
RăspundețiȘtergereAm gatit reteta ta in cantitati duble pt ca familia mea este numeroasa,a iesit o delicatete,nu este ca cea oricinala ci mie una mi se par mai bune acestea.Am mai adaugat o lingurita de usturoi praf si foarte putin marar proaspat Yamyyyyy
RăspundețiȘtergere