Retetele pe care le gatesc, in mare parte, le iau de pe internet. Cand am citit reteta de pui cu ciuperci si sos de mustar, am fost putin sceptica...sosul ala de mustar nu prea imi suna bine. Dar am zis de ce nu, pana la urma nu am gatit pana acum numai tocanite sau fripturi. Asa ca am ramas la pui cu sos de mustar si bine am facut pentru ca a iesit delicios. Am avut nevoie de:
- piept de pui (700 gr am pus)
- ciuperci proaspete (6 medii-mari)
- cascaval
- mustar (unsfert de pahar)
- vin (150 ml)
- cimbru, sare, piper
- usturoi granulat
- boia dulce
Am spalat pieptul de pui. Acesta trebuie taiat in bucati, insa eu l-am cumparat deja taiat :). Am dat pieptul de pui prin sare, piper si usturoi granulat. Am uns o oala cu ulei si am asezat bucatile de pui pe tot fundul acesteia.
Am curatat si am spalat ciupercile, dupa care le-am taiat feliute. Le-am pus deasupra puiului in oala.
Am pregatit sosul de mustar amestecand vinul cu mustarul si presarand cimbru.
Am adaugat peste puiul cu ciuperci si sosul de mustar.
Deasupra am pus mult cascaval ras, sare, piper si boia de ardei dulce.
Am bagat la cuptor si am lasat 30 de minute.
Am mancat cu piure de cartofi.
Pofta buna si nu uitati: si blondele gatesc!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu