Reteta de pui cu nuci am gasit-o la fina intr-o carte de retete de care ea nu era foarte incantata. Prima oara cand am citit pui cu nuci, m-am gandit la puiul cu alune de la chinezesc, dar nu se aseamana. A fost asa de bun, incat mie mi s-a aplecat. Asadar ingredientele pentru delicioasa reteta de pui cu nuci au fost:
- 500 gr file piept de pui
- 2 albusuri de ou
- 4 linguri malai
- 50 gr miez de nuca
- 1 lingura ulei
- 6 ciuperci
- 1 lingura ghimbir tocat
- 2 linguri sos de soia
- jumatate de pahar de apa
- sare si piper
Intai si intai, am pus nuca la prajit intr-o tigaie uscata.
Am amestecat foarte bine albusul de ou cu malaiul.
Am taiat puiul fasii si l-am adaugat peste albusul cu malai.
Am pus intr-un wok uleiul la incins, am adaugat ciupercile taiate fasii si ghimbirul dat prin razatoare.
Am lasat putin pe foc amestecand continuu pentru ca ghimbirul sa nu se prinda de wok. Am adaugat puiul si l-am lasat foarte putin, fara a ma opri din amestecat.
Am adaugat sosul de soia si apa.
Le-am lasat la foc mic pana cand puiul s-a facut. Am adaugat nucile si sare si piper.
Am mancat cu cartofi copti cu putin unt deasupra.
Pofta buna si nu uitati: si blondele gatesc!
WOW!!!! reteta asta chiar trebuie incercata!!! obligatoriu!!!! deja salivez:))
RăspundețiȘtergereSa fii atenta, sa nu ti se aplece. Eu inca nu ma pot gandi la pui cu nuci :).
RăspundețiȘtergere