M-am decis putin mai greu sa fac spaghete bolognese pentru ca nu prea ma pricep la alegerea carnii tocate. M-am descurcat insa si am achizitionat o caserola de carne de vitel de lapte, care s-a dovedit a fi foarte buna. Sosul pentru pastele bolognese l-am preparat acasa, nu l-am cumparat direct de la supermarket. Acestea sunt ingredientele pe care le-am folosit (atat spaghetele cat si sosul pentru bolognese):
- 1 punga spaghete (eu am folosit cam 3 sferturi pentru cantitatea facuta)
- 1 caserola carne de vita (600 gr a avut)
- un borcan sau o cutie de rosii in bulion
- 1 ceapa
- 250 ml apa
- sare si piper
Am pus carnea de vita cu sare si piper in putin ulei la prajit.
Am taiat ceapa marunt si am pus-o in alta tigaie la prajit in putin ulei. Am lasat-o pana a devenit aurie.
Dupa ce carnea si-a schimbat culoarea, am adaugat ceapa deasupra, putina sare si mai mult piper.
Am pus sosul de tomate si apa si am lasat la fiert pana sosul de bolognese a scazut si s-a ingrosat.
Am pus la fiert spaghetele in apa cu putina sare si putin ulei si le-am lasat cateva minute.
Dupa ce s-au fiert, am scurs apa si am adaugat sosul mai lasand un minut pe foc, amestecandu-le continuu.
Le-am servit calde. Se poate adauga parmezan deasupra, dar mie imi plac mai mult fara.
Pofta buna si nu uitati: si blondele gatesc!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu