duminică, 21 martie 2010
Pui cu masline si stafide
Nu gatesc retete clasice, asta e clar, iar cand am vazut cum arata puiul cu masline verzi si stafide, am zis ca trebuie sa incerc sa vad ce iese. Exact o reteta de vis, asa cum e mentionat si pe site-ul de pe care am luat reteta. E nevoie de putin mai multa rabdare, dar rezultatul merita tot efortul. Pentru mine, puiul cu masline verzi si stafide a iesit delicios. Ingredientele pe care le-am folosit sunt urmatoarele:
- 5 pulpe de pui dezososate (se pot folosi si ciocanele sau pulpe cu os)
- 200 gr masline verzi
- 100 gr stafide
- 2 lamai
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- ardei iute
- ulei de masline
- patrunjel
- sare, piper, coriandru, scortisoara, boia dulce
Am amestecat intr-un castron mai mare condimentele: boia, coriandru, scortisoara, sare si piper. Am spalat bine pulpele de pui si le-am pus peste condimente in castron.
Am adaugat dupa si usturoiul pe care il pisasem, doua linguri de ulei de masline si sucul de la o lamaie. Am amestecat bine si am bagat la frigider castronul lasand puiul sa se marineze putin peste o ora.
Dupa aceea, am pus putin ulei intr-o tigaie (este necesar ca aceasta sa aiba capac, pentru ca in ea se va adaga toata compozitia pe parcurs si este necesara fierberea cu capac) si am pus puiul la prajit, fara sosul in care marinasem, presarand deasupra si putin ardei iute uscat si maruntit.
Am lasat sa se rumeneasca bine pe ambele parti. Intre timp am taiat ceapa fasiute si dupa ce pulpele s-au rumenit am adaugat-o deasupra, am amestecat bine, am pus capacul si am lasat totul pe foc mediu cca 10 minute.
Am taiat marunt cateva fire de patrunjel si am adaugat si sosul in care marinasem puiul.
Am acoperit din nou si am lasat aproximativ 10 minute, tot la foc mediu.
Apoi, am pus si stafidele, maslinele verzi, sucul de la o jumatate de lamaie si o cescuta de apa.
Am pus capacul si am lasat, de data asta la foc mic, cca 30 de minute. Asa arata la final puiul cu masline verzi si stafide.
Am servit cu couscous.
Pofta buna si nu uitati: si blondele gatesc!
Etichete:
Retete cu pui
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Draga mea,
RăspundețiȘtergereSa-ti dea Dzeu sanatate, ca mai tot timpul raman in pana de idei in ceea ce priveste cina , iar pe blogul tau gasesc intotdeauna solutii delicioase si la indemana:) merci si pupici
Merci Lili, si tie la fel. Daca erai mai aproape, te si invitam la masa.
RăspundețiȘtergereTe pup.